Έχουμε μετατρέψει ένα απλό ταξίδι σε περιπέτεια που κόβει την ανάσα!

 

  • 0day
  • 00hours
  • 00min
  • 00sec

 

 

Ο Ρουκετοπόλεμος της Χίου

rocketwar

Ο Ρουκετοπόλεμος είναι ένα παλιό Βρονταδούσικο έθιμο που αναβιώνει κάθε Πάσχα και χιλιάδες ανθρώπων έρχονται κάθε χρόνο για να παρακολουθήσουν αυτό το υπέροχο θέαμα. Ένα φαντασμαγορικό γεγονός που φωτίζει τη νύχτα από τις χιλιάδες ρουκέτες που σχίζουν τον ουρανό.

bynight

Πρόκειται για έναν "πόλεμο" μεταξύ δυο ενοριών, της Παναγίας Ερυθιανής και του Αγίου Μάρκου που χρονολογείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στόχος των ενοριτών του Αγίου Μάρκου είναι το καμπαναριό της Παναγιάς Ερυθιανής ενώ οι ενορίτες της Παναγιάς στοχεύουν τον τρούλο του Αγίου Μάρκου.

rocket

Η ρίψη γίνεται από καθορισμένα σημεία για την ασφαλή διεξαγωγή του εθίμου και οι συμμετέχοντες οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι ρουκέτες φτάνουν περίπου τις 60 χιλιάδες σε αριθμό και συνεργεία μεγάλων και μικρών φίλων του εθίμου ασχολούνται με την κατασκευή των ρουκετών για μήνες πριν το βράδυ της Ανάστασης.

Προκειμένου το έθιμο να τελείται με ασφάλεια τα τελευταία χρόνια, την ευθύνη για την προστασία των παρευρισκομένων και των γειτονικών σπιτιών την έχει αναλάβει η Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φαντασμαγορική αυτή οπτική εμπειρία, είτε πηγαίνοντας σε μια από της δύο ενορίες, είτε παρακολουθώντας την από την περιοχή του Αίπους. Η πρόσβαση στις λεγόμενες «στροφές» του όρους Αίπους γίνεται οδικώς, προσφέροντας στο θεατή μια πανοραμική θέα του εθίμου.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τα σημεία παρακολουθήσεις μην διστάσετε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

TOP

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα      Συμφωνώ

×

×
×